HIER Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en abonneer je op de HIER nieuwsbrief.
28-02-2012

Arnhem zoekt Energiekrijgers

In Arnhem start vanaf 1 juni 2012 een bijzonder proef om energie te besparen met behulp van de slimme meter en een app.

cash advance

Arnhem zoekt Energiekrijgers

Gedurende een jaar wordt onderzocht of deze hulpmiddelen deelnemers meer inzicht geven in hun energieverbruik en of ze helpen om energie te besparen. Bij deelnemers thuis wordt een slimme meter geïnstalleerd. En via een smartphone of tablet heeft men toegang tot een app. De app geeft deelnemers op elk gewenst moment een overzicht van hun totaal verbruik van elektriciteit en gas. Ook kan de app inzicht geven in het energieverbruik van de vorige dagen, weken of maanden. De deelnemer kan zijn energieverbruik ook vergelijken met een vergelijkbaar huishouden en kan een eigen besparingsdoelstelling instellen. De app geeft tevens handige energiebesparingstips.

Er worden nog deelnemers gezocht voor deze proef. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 9 april via www.liander.nl/energiekrijgers.

De proef wordt uitgevoerd door netbeheerder Liander, in samenwerking met Klimaatverbond Nederland. De uitkomsten van de proef maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek van Agentschap NL naar de toegevoegde waarde van de slimme meter.

cash advance

HIER brochure

HIER werkt aan de oplossing van het klimaatprobleem. We werken daarin samen met bedrijven, de samenleving en jou!

HIER is

  • een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties.lees verder

    Bekijk ons filmpje