HIER Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en abonneer je op de HIER nieuwsbrief.
04-04-2012

Scholen winnen prijs voor rap over energie

De Ziep uit Didam en Mulock 2000 uit Amersfoort winnen de leerlingenprijs van 'Energie in de Klas' met hun rap en videoclip over energie.

cash advance

Scholen winnen prijs voor rap over energie

Energie in de klas is een project over energie en energiebesparing, speciaal voor een moeilijk bereikbare doelgroep: jongeren van het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Deze jongeren vallen meestal buiten de boot bij projecten. Daarom ontwikkelde SOM Nijmegen een project op maat. Met werkbladen, bouwpakketten en vooral veel praktische opdrachten stimuleerde SOM Nijmegen de jongeren om na te denken over hun energieverbruik. Deelnemende scholen werden uitgedaagd een plan van aanpak op te stellen, waarmee daadwerkelijk energie bespaard wordt. 

Rap
Van rapper Akke-Jan Niemeijer uit Nijmegen kregen de leerlingen een rapworkshop. Na de workshop gingen zij zelf aan de slag en maakten een heuse energierap met videoclip! De leerlingen van Mulock 2000 zijn ijzersterke rappers met veel humor, getuige de zin: “En vind je mij een loser daar zit ik echt niet mee, want zelfs gangsterrappers drinken groene thee.” De winnende scholen delen de eerste prijs. Leerlingen mogen zelf een prijs samenstellen ter waarde van € 250,- . De prijsuitreiking volgt later dit voorjaar.
De raps zijn te bekijken op YouTube. Rap van De Ziep, Rap van Mulock 2000

SOM Nijmegen
SOM Nijmegen is het educatieve projectbureau van Het Groene Hert. SOM Nijmegen betrekt mensen op creatieve en actieve wijze bij hun leefomgeving en wil hen bewust maken van de mogelijkheden om keuzes te maken die een duurzame ontwikkeling stimuleren. Lees hier meer informatie over SOM Nijmegen en Energie in de klas.

cash advance

HIER brochure

HIER werkt aan de oplossing van het klimaatprobleem. We werken daarin samen met bedrijven, de samenleving en jou!

HIER is

  • een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties.lees verder

    Bekijk ons filmpje