HIER Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en abonneer je op de HIER nieuwsbrief.
01-03-2013

Laatste afvalronde HIER Klimaatstraatfeest

Van de ruim 1500 straten die zich hadden aangemeld, zijn er 50 doorgedrongen tot de finale van het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd in Nederland. Op 1 maart vond de laatste afvalronde plaats en start de laatste maand van de competitie.

Laatste afvalronde HIER Klimaatstraatfeest

De laatste 50 straten strijden om 1 van de 10 straatfeesten. Het belooft een spannende strijd te worden. Helemaal nu vanaf 1 maart de burenacties 3 keer zoveel punten opleveren.

Het HIER Klimaatstraatfeest draait om energiebesparing en deelnemende straten kunnen punten verdienen door energiebesparende acties in eigen huis of samen met de buren uit te voeren. Juist die laatste leveren in de laatste fase van de competitie meer punten op, want in de competitie gaat het erom sámen energie te besparen. Dat is immers een stuk leuker en leerzamer dan alleen. Nu de burenacties in de laatste maand 3 keer zoveel opleveren, geeft dat de klimaatburen een extra reden om nu toch eens samen met de buurman wat tochtstrips te plaatsen, de energierekening te vergelijken tijdens een energieborrel of te kijken of ze samen korting kunnen krijgen bij bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen.

Zo is het opvragen van een offerte voor zonnepanelen normaal gesproken 2.000 klimaatpunten waard. Als deelnemers die actie vanaf 1 maart uitvoeren, dan levert dat hen 3 keer zoveel punten op, dus 6.000 in plaats van 2.000!

Straatfeesten voor de winnaars
Vrijdag 1 maart wordt de Top 50 bekend gemaakt op de website van het HIER Klimaatstraatfeest www.klimaatstraatfeest.nl. Begin april worden uiteindelijk de tien winnende straten bekend gemaakt. Zij winnen op 25 mei allemaal een straatfeest en de Top 3 ontvangt daarbij ook nog een Groene Straatbingo met energiezuinige producten.

HIER brochure

HIER werkt aan de oplossing van het klimaatprobleem. We werken daarin samen met bedrijven, de samenleving en jou!

HIER is

  • een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties.lees verder

    Bekijk ons filmpje